Chocolate Software Forums

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  
Pages: [1]   Go Down

Author Topic: message d'erreur  (Read 197 times)

KnuX

  • Newbie
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 2
message d'erreur
« on: May 16, 2020, 03:53:11 PM »

bonjour /bonsoir  j ai se message d'erreur au lancement du serveur

200516 23:49:59  Error connecting to Master Server. Will try again in 5 minutes. Please also check the Master Server URL in the Options / Master Server window.

comment résoudre se problème  (sorry not speak english )
Logged

Russell Gilbert

  • Administrator
  • Guru
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 1467
    • FSHost
Re: message d'erreur
« Reply #1 on: May 17, 2020, 10:12:23 AM »

Hi,

That's an unusual error message in FSHost. It means that FSHost is not able to connect to the Master Server to register you, so people can see your FSHost session in FSHostSpy. If you don't care about other people finding your session in FSHostSpy, you can ignore the error.

FSHost is trying to connect to the URL below to reach the Master Server. If you're reading this on the same PC where you run FSHost, try to click this link to see if you can reach it in a browser. You should see a list of numbers with "FSHostServerList" at the top:

http://www.chocolatesoftware.com/cgi-bin/fshost_master.cgi?

Thanks,
Russell
Logged

KnuX

  • Newbie
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 2
Re: message d'erreur
« Reply #2 on: May 17, 2020, 07:32:10 PM »

quel serveur prendre sur la liste de http://www.chocolatesoftware.com/cgi-bin/fshost_master.cgi?

pour info mon serveur fs et héberger sur un serveur dédier
« Last Edit: May 17, 2020, 07:48:36 PM by KnuX »
Logged

Russell Gilbert

  • Administrator
  • Guru
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 1467
    • FSHost
Re: message d'erreur
« Reply #3 on: May 18, 2020, 07:04:34 AM »

Sorry, I don't speak French, and Google Translate isn't perfectly accurate. :-)

If I understand you correctly, you are running FSHost on a dedicated server, which I assume is not the same as the PC where you run Flight Simulator - is that right?

What is the IP address of the server where FSHost is running?

Thanks,
Russell
Logged
Pages: [1]   Go Up